Вероятно сте опитвали сос  или самите вие го приготвяне за вашето

...
Вероятно сте опитвали сос  или самите вие го приготвяне за вашето
Коментари Харесай

Най-лесната рецепта за сос фрикасе – бързо, лесно и много вкусно

Вероятно сте опитвали сос  или самите вие го подготвяне за вашето семейство. Ако пък към момента не сте, е време да опитате ужасно пилешко или пуешко фрикасе. А за какво не да си приготвите и единствено соса без месото и да си хапнете с изгорял самун.

Рецептата за сос фрикасе е доста лесна, с нея ще се оправи и новак кулинар. Може да си я запишете, тъй като сме уверени, че ще ви стане обичана и ще я приготвяте постоянно.

И по този начин, за приготвянето на сос фрикасе ще ви трябват: моркови – 1 бр., целина – 100 г, месо – по избор, лук – 1 глава кромид, яйца – 3 бр., брашно – 100 г, сол и 10 зърна черен пипер, дафинов лист – 2 бр., лимони – 1 бр. олио или масло – 100 мл.

Най-напред измийте, почистете и нарежете на порции месото. Накиснете го в 1 и ½ л вода дружно с дафиновия лист, моркова, целината, лука, сол и пипер. Сварете до приемане на вкусен бульон.

В тиган запържете брашното в определената лой до златисто, разредете с малко от бульона. Разбъркайте добре до гладкост. Сместа не би трябвало да има бучки. Добавете един по един жълтъците и след това – лимоновия сок. Разбъркайте доста добре. Щом сосът е подготвен, махнете от котлона и залейте месото с него.

И не щеш ли сте изцяло подготвени с ястието! Както виждате, сос фрикасе с определено от вас месо се подготвя доста елементарно, а по едно и също време с това е доста апетитен. Всички, на които предложите резултата от тази рецепта, ще желаят в допълнение.

Ако сте заети домакини и нямате доста време за гответе, евентуално постоянно обръщате взор към бързите предписания, които не изискват доста старания. Е тази е такава, с изключение на всичко е и вкусна. Със сигурност ще я имате, закрепена върху хладилника или написана в рецептурника ви. Насладете се на и поднесете на вашите близки, когато ви се хапва нещо небрежно, само че и апетитно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР